Domenenavn

Søk etter ledig domenenavn

Domenenavn

Agdernett er en av landets eldste leverandører av domenenavn, og vi har vært akkreditert registrar av norske .no-domener siden Norid innførte registrarordningen i 1999.

Hvilket domenenavn skal jeg velge?

For en bedrift er det viktigste som regel at domenenavnet står i forhold til selskapsnavnet og/eller de produkter og tjenester bedriften selger. For eksempel vil et selskap som heter "Tullball AS" gjerne sikre seg domenet "tullball.no". I tilfeller hvor selskapsnavnet er opptatt kan et alternativ være å registrere et lignende domenenavn, slik som "tullball-as.no". Det er også mulig å registrere domenenavn i andre toppnivåer, slik som f.eks.: tullball.com, tullball.net, tullball.as og så videre.

Hvis bedriften i tillegg ønsker treff når noen gjør oppslag på de produktene og tjenestene man leverer, kan det være hensiktsmessig å sikre seg domenenavn som står i forhold til dette også. For eksempel, hvis selskapet selger hvitevarer, kan noen muligheter være:
  • kjøleskap.no
  • vaskemaskin.no
  • komfyr.no

Toppnivåer

I Norge er det først og fremst norske .no-domenenavn bedriftene ønsker seg, men andre toppnivåer er også sterkt representert. Generiske domenenavn (domenenavn som ikke er knyttet til et bestemt land) står for nesten hvert tredje domenenavn som registreres av norske brukere.

Agdernett har registrert generiske domenenavn siden 1998.

Registrere domenenavn som privatperson

Frem til juli 2014 var det kun norske bedrifter som kunne registrere norske .no-domenenavn. I dag kan også privatpersoner registrere .no-domener. Det er imidlertid fortsatt kun norske statsborgere og norskregistrerte bedrifter som kan skaffe seg .no-domener. Du må derfor oppgi fødselsnummer eller organisasjonsnummer når du bestiller .no-domener. Disse registreres på Norids nettsider, ikke hos oss.

Generiske domenenavn, og en rekke andre domenenavn, har ingen krav om norsk fødselsnummer eller organisasjonsnummer.

Administrasjon av domenenavn

Når du bestiller domenenavn hos oss får du også tilgang til et kontrollpanel hvor du kan administrere domenenavnet, slik som for eksempel:

  • Legge til, endre og slette pekere
  • Legge til, endre og slette subdomener
  • Endre navneservere (foreløpig ikke tilgjengelig for .no-domenenavn)
  • Hente ut auth-kode og aktivere/deaktivere registrarlås (foreløpig ikke tilgjengelig for .no-domenenavn)

Dersom du føler deg usikker i forhold til endring av pekere m.m., kan vi gjøre endringer for deg. Dette koster ingenting.

Prisliste:

Alle priser er oppgitt eksklusive 25% merverdiavgift.