Gratis SSL for webhotellkunder

Vi installerer nå gratis SSL-sertifikat for alle nye og gamle kunder som abonnerer på webhotell med cPanel, virtuell server, hybrid server eller dedikert server.
 
Det innebærer at du fra nå av kan bruke https:// foran domenenavnet når du eller andre besøker nettsiden din. En hengelås i adressefeltet i nettleseren indikerer for alle besøkende at nettstedet er sikkert. Ved å aktivere SSL-kryptering vil kommunikasjonen mellom besøkers PC og serveren foregå kryptert, slik at sesjonen ikke kan avlyttes eller manipuleres av utenforstående.
 

Hvorfor?

Årsaken til at vi nå tilbyr fri installasjon av SSL er at Google, Mozilla og andre større leverandører av nettlesere har begynt å vise advarsler til besøkende på nettsteder som ikke er kryptert. I tillegg vil nettsteder med SSL aktivert bli rangert høyere i søk på Google enn nettsteder som ikke er kryptert.

Vi har valgt å tilby sertifikater kostnadsfritt for alle nye og gamle kunder. Sertifikatene vi tilbyr er signert av en utsteder som er godkjent og validert i de aller fleste moderne operativsystem og nettlesere.
 
Tjenesten vil være kostnadsfri så lenge du er kunde hos Agdernett eller UENO.
 

Systemkrav

Av tekniske årsaker kan godkjente og validerte sertifikater foreløpig kun installeres på nettsteder som:
- Ligger på Linux-baserte webhotell
- Benytter cPanel eller DirectAdmin kontrollpanel

Dette omfatter over 90% av våre kunder og alle disse vil de neste ukene få gratis SSL-sertifikat installert på nettstedet sitt. Installasjonsjobben tar vi oss av, og oppdateringer (som må utføres en gang i kvartalet) skjer automatisk.
 
Installasjon av SSL-sertifikat påvirker ikke nettstedet forøvrig, og du velger selv om du vil dirigere kundene dine til den nye, krypterte adressen (ved å sende alle forespørsler til http-adressen videre til https-adressen) eller om du vil fortsette å bruke den ukrypterte adressen.

I de tilfeller hvor det er aktuelt er SSL installert både på nettstedet og på mailtjenester for domenet.

Ta i bruk SSL

SSL er nå installert og aktivert på ditt domenenavn og hvis du skriver https:// i stedet for http:// foran domenenavnet når du åpner siden i nettleseren vil det normalt fungere uten at du trenger å gjøre noe mer. Det er imidlertid noen tilfeller hvor du fortsatt kan få en advarsel i nettleseren selv om du benytter https. Dette skyldes forhold i koden på nettstedet ditt. Slike problemer kan skyldes:
 
Referanse til usikrede elementer
Hvis koden inneholder "hardkodede" referanser til usikre elementer, for eksempel at du  laster inn bilder eller script fra vanlige http-adresser på nettstedet vil du få en advarsel. Dette kan for eksempel skyldes at du laster bilder med full URL (f.eks. http://mittnettsted.no/bilder/mitt_bilde.jpg) i stedet for å bruke en relativ adresse (f.eks. bilder/mitt_bilde.jpg). For å unngå advarsler må alle elementer på siden lastes fra en kryptert adresse.
 
Bruk av eksterne script på siden
Hvis du laster CSS- eller javascript fra eksterne nettadresser (for eksempel fra et Content Delivery Network (CDN)) må du passe på at også disse lastes fra en sikker adresse som begynner med https og ikke http. Dersom du laster eksterne elementer fra usikre sider vil du fortsatt få en advarsel i nettleseren.
 

Hvordan tvinger jeg SSL på mitt domene?

Dersom du ønsker å tvinge brukerne dine til å bruke SSL (https) må du legge inn en regel eller videresending som dirigerer besøkende fra det usikrede nettstedet til det sikre nettstedet. Noen publiseringsløsning har støtte for dette direkte i løsningen (gjelder f.eks. WordPress, 4site, 4shop og Oxocon). Benytter du løsninger levert av tredjepart kan du ta kontakt med leverandøren for å få lagt inn videresendingen. De fleste profesjonelle aktører gjør disse endringene på noen få minutter.
 
Dersom løsningen du bruker på nettstedet ikke har innebygget støtte for videresending kan du lage en regel som videresender kundene i .htaccess-filen på webområdet (anbefalt) eller i koden for nettstedet. 
 

Tidsplan for installasjon

SSL er nå tilgjengelig på alle cPanel-servere. Dersom du ikke finner muligheten for å aktivere SSL/https på ditt område kan du ta kontakt med oss for aktivering. Merk at gratis SSL kun er tilgjengelig på våre servere med cPanel og DirectAdmin.

Publisert 2016-01-15 18:36:48